coronatestlocaties in Woensel

Coronatest locaties in Woensel

Ben je er niet zeker van of je besmet bent bent met corona of niet? Dan is het slim om je te laten testen. Er zijn meer dan genoeg testen dus bij twijfel is het aan te raden om langs te komen. Woon je in de buurt van Woensel. Dan zijn er meerdere coronatest locaties in Woensel waar je terecht kunt om je te laten testen. Zo heb je locaties van de GGD, maar ook commerciële testlocaties, maar bij welke straten kan je nou allemaal terecht?

Verschillende coronatest locaties in Woensel

Er zijn meerdere plekken waar jij terecht kunt als jij je wilt laten testen. Zo kun je in Woensel, maar ook in Stratum een coronatest doen. Wil je je laten testen bij de GGD, dan kun je het beste terecht in Eindhoven. Er is een locatie waar je terecht kunt in Eindhoven.

  • Antoon Coolenlaan 5. Hier kun je ook terecht met kinderen onder de 12 jaar.

Kun je hier niet snel genoeg terecht of wil je een negatieve test om op vakantie te kunnen? Dan kun je terecht bij een commerciële teststraat. In de buurt Woensel zit zelf geen teststraat. Ook hiervoor kun je het beste naar Eindhoven. De teststraten die het meest in de buurt liggen zijn:

  • Op de Bruggelaan 30 via Health Check Center of via Coronavirustest. Deze teststraat ligt vijf minuten verderop. Deze is daarom de dichtstbijzijnde teststraat waar je naartoe kunt.
  • Op de Jo Goudkuillaan 11 via PCR test Nederland. Deze teststraat ligt zes minuten verderop. 

Voor een overzicht van coronateststraten kun je terecht op deze website.

Waarom precies laten testen?

Er zijn verschillende redenen om je te laten testen. Met een negatieve corona test kun je een reisverklaring aanvragen. Deze heb je tegenwoordig nodig om naar het buitenland te kunnen. Deze corona test kun je alleen verkrijgen door een PCR test te doen bij een commerciële teststraat. Je mag je namelijk niet laten testen bij de GGD als jij geen klachten hebt of er geen directe aanleiding is dat je corona hebt. Een PCR test bij een commerciële teststraat kost ongeveer €140,- euro. Het voordeel van een PCR test is dat je reis certificaat hierbij in zit. Als je dus op zakenreis naar het buitenland moet, is dit essentieel. Een voordeel van een test doen bij een commerciële straat, is dat je hier vaak snel terecht kunt. Dat is erg fijn als je in een korte tijd je moet laten testen.

coronatestlocaties in Woensel

Een test bij een commerciële teststraat

Een van de voordelen zoals eerder benoemd is, is dat je vaak erg snel terecht kunt om je te kunnen testen. Er zijn verschillende testen die je kunt halen bij een commerciële teststraat. Zo kun je bijvoorbeeld:

  • Een PCR test, deze is rond de €140,- euro, hiermee kun je ook naar het buitenland.
  • Een sneltest, deze is ongeveer €70,- euro, de uitslag van deze test krijg je vaak binnen een half uur.
  • Een antistoffentest, deze is vaak €50,- euro, deze test is het goedkoopst maar zeker wel valide.

Een ander voordeel van een test doen bij een commerciële teststraat is dat je vaak al snel je uitslag krijgt. Bij de sneltest en antistoffentest krijg je binnen 30 minuten je uitslag. De PCR test duurt vaak wat langer. Dat komt doordat deze ook gecertificeerd moet worden om naar het buitenland te kunnen. Deze uitslag krijg je binnen 24 uur. Of je nou een antistoffentest of PCR test doet, bij allebei krijg je via de mail je uitslag. 

Positief getest wat nu?

Mocht je positief getest zijn bij een commerciële teststraat. Dan wordt je vaak alsnog gebeld door de GGD. Zij zullen dan samen met jou iedereen contacteren waarmee jij de afgelopen dagen in nauw contact bent geweest. Hebben zij klachten? Dan wordt hen gevraagd om in quarantaine te gaan en zich te laten testen. Doordat de GGD dit doet wordt er zo veel mogelijk de verspreiding van het virus voorkomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top