Eindhoven corona

Testen op het coronavirus in Eindhoven

Voel je je niet lekker en heb je symptomen die kunnen wijzen op corona? Dan is het in deze tijd erg belangrijk om je te laten testen. Als je in de buurt van Eindhoven woont, zijn er meerdere plekken waar je terecht kunt. Zo kun je terecht bij een testlocatie van de GGD voor een PCR test of kun je langs een commerciële teststraat voor een sneltest. 

Verschillende testlocaties

Zoals eerder benoemd zijn er verschillende locaties in en rondom Eindhoven waar je een coronatest kunt doen. Dit gaat om zowel sneltesten als testen van de GGD. Als je een test wilt doen bij de GGD kun je terecht bij:

 • Parkeerplaats Antoon Coolenlaan 5

Wil je een sneltest doen? Dan kun je dit op meerdere plekken doen, namelijk: 

 • Spoedtest of Coronavirustest op Roeklaan 2A
 • Health check center of Coronavirustest op Bruggelaan 30
 • Coronalab op Peerkesbos 1
 • Coronavirustest op Noord-Brabantlaan 1A
 • Coronavirustest op Ekkersrijt 4088
 • PCR test Nederland op Jo Goudkuillaan 11

Voor een overzicht van de locaties kun je hier terecht!

Wat is een corona test precies?

Een corona test is een test om te controleren of jij corona hebt of niet. Het idee is om het liefst alleen of met zo min mogelijk mensen naar de testlocatie te komen. Let er op dat jij je ID en de bevestiging van je afspraak bij de hand hebt. Heb je deze niet bij je, dan word je ook niet getest. Heb je deze wel bij je? Dan word je begeleid om met de auto of fiets door de straat te rijden. Eenmaal bij de testplek wordt er een stafje diep in je neus en keel gebracht. Op deze manier wordt er slijm verzameld waarmee er getest kan worden of jij besmet bent of niet. Vervolgens is het belangrijk om meteen naar huis te gaan en in zelf quarantaine te gaan totdat je de uitslag hebt. Dit kan maximaal 48 uur duren. Ben je negatief? Dan kun je na de 48 uur weer uit quarantaine. Bij de sneltest is het qua wachten op de uitslag een ander verhaal en weet je binnen een kwartier of je besmet bent.

Wat als ik besmet ben met het coronavirus?

Wanneer jij besmet bent is het van belang dat je in quarantaine gaat. Woon je samen met andere mensen? Dan is het belangrijk dat zij zich ook laten testen. Op die manier voorkom je dat het virus zich verspreid. In principe blijf je eerst 7 dagen thuis. Voel je je beter? Dan moet je eerst 24 uur klachtenvrij zijn om weer uit isolatie te mogen. Mocht je na die 7 dagen je toch nog niet helemaal fit voelen. Dan is het van belang dat je nog wat langer in quarantaine blijft. 

Een corona test doen om te kunnen reizen

Als je van plan bent om op reis te gaan voor werk, dan is het belangrijk dat je een geldige reisverklaring hebt. Deze krijg je wanneer jij een recente negatieve test kan laten zien. Deze testen kun je overigens niet bij een GGD testlocatie doen. Hiervoor zul je naar een commerciële teststraat moeten. Bij deze sneltest straten weet je vaak binnen 30 minuten wat de uitslag is. Ideaal, zo hoef je niet verplicht in quarantaine als je negatief getest bent. Let er wel op dat een sneltest geld kost. Gemiddeld zijn de kosten van een sneltest €65,- euro. Een PCR test kost ongeveer €140,- euro, bij deze test krijg je de uitslag meestal dezelfde dag of de dag erna. Als je naar het buitenland wilt, is een PCR test de beste optie. Hierbij zit namelijk ook een internationaal reis certificaat. Deze heb je nodig om aan te kunnen tonen dat je negatief getest bent.

Hoe kun je een afspraak maken?

Eigenlijk bij alle teststraten van de GGD gaat een afspraak maken op dezelfde manier.

 • Bel naar 0800-1202 of ga naar www.coronatest.nl.
 • Wanneer je belt is het van belang dat je je BSN nummer bij de hand houdt.
 • Vraag je een test aan via de website, dan is het van belang dat je je DigiD gegevens bij de hand houdt.

Ben je een leraar of heb je een ander prioriteit beroep? Dan kun je ook bellen naar 0800-8101. Er kan dan gekeken worden of er al eerder een plek beschikbaar is. Is dit niet het geval? Dan kun je een commercieel bedrijf benaderen. Je kunt daar vaak heel snel terecht, meestal dezelfde dag nog. Ideaal als het echt snel moet gebeuren. Deze afspraak kun je online maken bij het bedrijf waar je je wilt laten testen. Het aanmelden voor een sneltest werkt als volgt:

 • Ga naar de site van het bedrijf waar jij je wilt laten testen.
 • Vul de soort test in die je wilt, dit kan een Antigeentest, Sneltest of PCR test zijn.
 • Vul de locatie in waar jij je wilt laten testen, als je in Eindhoven woont klik je op Eindhoven.
 • Vervolgens kies je de datum wanneer jij je wilt laten testen.
 • Betaal de test.
 • In de mail krijg je jouw bevestiging die je moet aantonen als jij je laat testen.

Hoe betrouwbaar is een sneltest?

Een sneltest is net zo betrouwbaar als een test van de GGD. Hier hoef je je dus ook absoluut geen zorgen om te maken. Mocht je toch twijfels hebben, dan kun je het bedrijf altijd bellen. Zij kunnen jou dan stapsgewijs uitleggen wat er gaat gebeuren en wat zij met de test doen. Dit kan jou dan misschien meer op je gemak stellen. Het is begrijpelijk om te twijfelen of een test wel goed is, toch is er lang onderzoek naar gedaan en kun je ervan uitgaan dat het erg betrouwbaar is.

Hoe voorkom je dat je ziek wordt?

Als je wilt voorkomen dat je ziek wordt zijn er een paar dingen om extra goed op te letten. 

 • Houdt voldoende afstand van anderen, minimaal 1,5 meter.
 • Draag een goed mondkapje, over je neus, mond en kin.
 • Reinig je handen goed met water en zeep.
 • Bezoek geen plekken waar veel mensen samen komen.
 • Geef mensen geen handen, kussen of knuffels.
 • Werk zoveel mogelijk thuis.
corona voorkomen

Met welke klachten kan ik mij laten testen?

Bij de commerciële teststraten hoeft er niet per se een aanleiding te zijn om je te laten testen. Bij de GGD is dit wel het geval. Met deze klachten mag jij je laten testen:

 • Keelpijn
 • Verkoudheid
 • Verhoging of koorts
 • Hoesten
 • Benauwdheid of kortademigheid
 • Buikklachten, denk bijvoorbeeld aan hevige buikpijn
 • Verlies van reuk en smaak

Heb jij een van deze symptomen, dan is het echt van belang dat je je laat testen. Zo kun je jezelf beschermen en de mensen om je heen ook.

Op welke manier krijg je te horen of je positief of negatief getest bent?

Er zijn verschillende manieren waarop jij te horen kunt krijgen of jij positief of negatief getest bent. In veel gevallen word je gebelt of krijg je een mail. Als je positief getest bent, wordt er na een paar dagen contact met je opgenomen door de GGD. Ook als jij je hebt laten testen bij een commerciële teststraat. Zij zullen je een paar vragen stellen om erachter te komen met wie jij de afgelopen dagen in nauw contact bent geweest. Deze mensen worden dan door de GGD gebeld, hen wordt vervolgens gevraagd om zichzelf te testen als ze klachten hebben. Het duurt ongeveer zeven dagen voordat je klachten krijgt. Als je je op dag vijf laat testen kunnen ze in het lab zien of jij de stoffen in je hebt. Wanneer dit het geval is, moet je nog een extra zeven dagen in quarantaine. Ben je na die zeven dagen vierentwintig uur klachtenvrij? Dan kun je zoals eerder benoemd uit jouw quarantaine.

Hoe kan ik door de teststraat?

Er zijn veel verschillende teststraten. In veel gevallen kun je met de auto, fiets of scootmobiel door de straat heen. In sommige gevallen moet je binnen in een gebouw een test laten afnemen. Dan kun je de auto voor het gebouw parkeren en kun je te voet naar binnen. Alle teststraten in de buurt van Eindhoven zijn te betreden met een auto, fiets of scootmobiel. Zo is ook de teststraat in Woensel op deze manieren te betreden.

De klachten worden erger?

Mocht je het virus hebben, dan kunnen sommige klachten verergeren. Mocht dit het geval zijn, dan kun je altijd terecht bij je huisarts. Wanneer je echt met sprongen achteruit gaat, is het slim om 112 te bellen. Deze mensen weten wat zij doen en kunnen jou zo goed mogelijk helpen in de situatie waarin je je verkeerd. Als je bijvoorbeeld heel erg buiten adem raakt of het gevoel hebt dat je geen lucht krijgt is het echt van belang om hulp in te schakelen. 

Extra informatie

Nadat je getest bent krijg je een informatiefolder mee. Hierin worden de stappen vermeld die je moet volgen als jij je getest hebt. Zo weet je zeker dat je andere mensen niet kunt besmetten. In de folder staat ook advies voor de mensen waar jij mee samenwoont. Bovendien wordt er in de folder de hele procedure vermeld als je toch wel positief bent getest. Hierdoor ben je zo goed mogelijk voorbereid op wat er eventueel gaat komen. Natuurlijk hoop je dat je deze maatregelen niet hoeft te nemen, maar het is wel fijn als je weet wat je moet doen mocht dit toch moeten.

Kan je vaker getest worden?

Zoals eerder benoemd kan het soms zijn dat je je binnen een duur van vijf dagen soms twee keer moet laten testen. Het is dus zeker mogelijk om je vaker te laten testen. Als je geen klachten hebt of geen echte aanleiding om je te laten testen, dan is het natuurlijk niet de bedoeling dat je je laat testen. Maar heb je je twee weken geleden getest en voel je je toch niet goed. Dan is het alleen maar beter om je nog een keer te laten testen. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je het virus toch niet met je meedraagt.

2 thoughts on “Testen op het coronavirus in Eindhoven”

 1. Marion Smulders

  Hallo ik ben gister getest op de breedijk 6 in helmond heb mijn uitslag binnen met reiscertificaat hoe krijg ik nu de code om qr code voor nederland te maken mijn .nummer van test is ID:….

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top