kosten van een coronatest in Strijp

De kosten van een coronatest in Strijp

Het coronavirus is voor niemand fijn en treft iedereen. Als je verschijnselen hebt is het echt van belang dat je je op tijd laat testen. Wanneer je op tijd test, kun je verspreiding van het virus voorkomen en dat is natuurlijk het idee. Toch hebben veel mensen vragen over het testen op corona en spelen onder andere de kosten een rol in de keuze.

Kost een coronatest geld?

Je laten testen kost in sommige gevallen geld. Dit is afhankelijk van waar jij je laat testen. Echter, bij de GGD kost dit geen geld. Toch kun je bij de GGD niet zomaar terecht voor een test en kan het lang duren voordat je de uitslag krijgt. Wanneer jij geen verschijnselen of klachten hebt van het virus of er geen directe aanleiding is dat je besmet bent, mag jij je niet laten testen bij de GGD. De reden hiervoor is om te voorkomen dat het heel druk wordt bij de teststraten en er op die manier het virus wordt verspreid. Er zijn een paar symptomen waar je op kunt letten als je je niet lekker voelt. De symptomen zijn:

  • Verhoging of koorts
  • Keelpijn
  • Veel hoesten
  • Verkouden
  • Benauwd of kortademig
  • Reuk- en smaakverlies
  • Buikklachten

Indien je de hierboven genoemde klachten hebt, is het erg belangrijk dat je een coronatest doet.

De kosten van een coronatest in Strijp bij een commerciële teststraat

Je laten testen bij een commerciële teststraat kost geld. Dit prijs verschilt behoorlijk qua wat voor test je wilt. De meest genomen testen zijn de PCR testen. Deze kosten €140,- euro, maar hier kun je wel mee naar het buitenland als je dit wilt. Er zit namelijk een geldige reislicentie bij. Bij de GGD mag je je niet laten testen als je op reis wilt of moet. Je zult je dan verplicht moeten laten testen bij een commerciële teststraat.

Het voordeel van het laten testen bij een commerciële straat is dat je de uitslag veel sneller krijgt. Waar het bij de GGD soms achtenveertig uur kan duren, heb je bij de commerciële straten binnen 24 uur meestal al de uitslag. Ideaal als jij je uitslag snel nodig hebt. Mocht je je testresultaten nog sneller willen krijgen, dan kun je een sneltest doen. Deze kunnen ook alleen bij de commerciële teststraten worden afgenomen en kosten €65,- euro. Het voordeel van een sneltest is dat je de uitslag in uiterlijk dertig minuten krijgt.

kosten van een coronatest in Strijp

Welke locaties liggen het dichtste bij?

Wil je je laten testen bij een commerciële teststraat in Strijp, dan zit er eentje heel erg dichtbij. Deze ligt twee minuten verderop met de auto. Ideaal, zo hoef je dus niet ver te reizen om je te kunnen testen. Het adres van de commerciële testraat is:

  • Noord Brabantlaan 1A

Wil je je liever laten testen bij de GGD? Dan kan dit op: 

  • Antoon Coolenlaan 5

Wil je meer locaties in de omgeving van Strijp zien? Dan kan dat via:

  • Overzicht coronateststraten

Houd er wel rekening mee dat het niet de bedoeling is om met het openbaar vervoer naar een coronateststraat in de buurt van Eindhoven te gaan. Dit omdat je dan mogelijk het virus overdraagt op anderen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top