coronatest aanvragen in Stratum

Een coronatest aanvragen in Stratum

Wil je in een coronatest aanvragen in Stratum? Dan zijn er meerdere bedrijven en locaties waar je terecht kunt. In de buurt Stratum zelf ligt helaas geen teststraat. Maar een paar minuten verderop kun je bij een GGD teststraat terecht en daarnaast ook bij een commerciële straat. Zo hoef je niet super ver te rijden om je te kunnen laten testen.

Wat is een corona test?

Een corona test is zoals het woord al zegt een test om te controleren of je besmet bent met het Covid-19 virus. Om erachter te komen of jij besmet bent, wordt er slijm uit je keel en neus gehaald. Dit wordt vervolgens naar het lab verstuurd. Hier testen zij op een speciale manier of jij het coronavirus met je meedraagt. Als dit het geval is, krijg je zo snel mogelijk te horen of dat je besmet bent. Je moet dan zeker zeven dagen in quarantaine en je moet minimaal vierentwintig uur klachtenvrij zijn om uit zelfisolatie te mogen. Wanneer jij negatief getest bent, kun je direct uit quarantaine.

Het is de bedoeling dat gelijk nadat je een test hebt gedaan, in quarantaine gaat. Op die manier voorkom je dat je het virus verspreidt. Mocht je nadat je negatief getest bent je toch niet zo lekker voelen, dan is het slim om toch in zelfisolatie te gaan of je opnieuw te laten testen.

coronatest aanvragen in Stratum

Een coronatest aanvragen in Stratum, hoe gaat dat in zijn werk?

Een corona test gaat in principe vrij makkelijk in zijn werk. Er worden verschillende stappen gevolgd om ervoor te zorgen dat jij op een veilige manier kan worden getest. Deze stappen zijn:

  • Maak een afspraak door te bellen of door je online in te schrijven met je DigiD.
  • Neem een geldig ID en afspraak bewijs mee naar de teststraat.
  • Rijdt naar de testlocatie.
  • Je wordt verwezen naar de plek waar je naartoe moet zodat je getest kunt worden.
  • Er wordt eerst een swab door je keel gehaald, hiermee verzamelen zij het eerste slijmvlies. Vervolgens doen ze dit ook via je neus.
  • Je krijgt een informatiefolder mee.
  • Rijd naar huis en ga meteen in zelfisolatie totdat jij je uitslag hebt.

Waar kan je je het beste laten testen als je in Stratum woont?

Zoals eerder benoemd zijn er meerdere testlocaties die niet ver van Stratum af liggen waar jij je kunt laten testen. Een van deze locaties is de testlocatie van de GGD.

  • Het adres van de teststraat is Antoon Coolenlaan 5

Wil jij je liever laten testen bij een commerciële testafdeling omdat jij zo snel mogelijk uitslag nodig hebt of omdat je op zakenreis moet? 

  • Dan kun je terecht bij Coronavirustest of Spoedtest op Roeklaan 2A

Beide locaties liggen vijf minuten van Stratum af. Het voordeel van een commerciële teststraat is dat je vaak sneller je testresultaten krijgt. Als jij dus snel een uitslag nodig hebt, kan het interessant zijn om je te laten testen bij een commerciële teststraat. Let er wel op dat dit geld kost. Naast de testlocaties in de buurt van Stratum kun je ook terecht bij teststraten in Strijp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top